Helen Mikkov: sotsiaalne ettevõtlus kui loomulik karjäärivalik

Alates novembrist juhib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku tegevust tartlane Helen Mikkov. Senine SEVi juht Marge Maidla suunab oma energia sotsiaalsete ettevõtete rahastamisvõimaluste arengusse. Küsisime Helenilt, millega ta varem tegelenud on ning millisena näeb sotsiaalse ettevõtluse tulevikku.

Helen, tere tulemast SEVi! Millega Sa seni oled tegelenud?
Olen varasemalt tegutsenud noortevaldkonnas AIESECis Eestis ja Costa Ricas, töötades koos 25 erineva kultuuri esindajaga ja korraldades konverentse Eestis ja välismaal. Rändamine kasvatas minus teadlikkust, et Eesti on minu kodu ja soovin siia panustada.

Eestis olen olnud tegev värbajana, õppinud tundma eesti inimesi klienditeeninduses ja löönud kaasa nii vaimse tervise kui keskkonnasäästates liikumistes.

Muu hulgas olen põline tartlane ja vaatan oma suurte silmadega ka Lõuna-Eesti poole.

Milliste mõtetega tuled SEVi ja kuidas näed sotsiaalse ettevõtluse tulevikku?
Mul on väga hea meel ning olen väga tänulik, et Marge on võtnud südameasjaks jätkata sotsiaalsete ettevõtete rahastusvõimaluste arendamisega Eestis. Tulevik on kindlates kätes.

Minu enda soov on näha elujõulisi ja jätkusuutlikke sotsiaalseid ettevõtteid ja et sotsiaalne ettevõtlus on tavapärane karjäärivalik meie riigis. Seisan selle eest, et  sotsiaalsed ettevõtjad saaksid oma tõekspidamisi ja ideaale järgides ka tulu teenida ja ise samal ajal elada täisväärtuslikku elu. 

Eks ühiskondlike arusaamade ja tavade muutmine võtabki aega, kuid olen valmis seda teed koos SEViga läbi käima.